Det här behöver du…
Chokladsmet:
300 g mörk choklad
200 g smör
2 dl strösocker
4 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsockerCream cheese smet:
200 g cream cheese ( typ Philadelphia)
1/2 dl strösocker
1 ägg
1 msk vetemjöl
ca 2 dl hallon
Gör så här…
1. Smörj och mjöla en ungsform 20×30 cm.
2. Smält choklad + smör i vattenbad eller i mikron. Kör du i mikron så rör om ofta så det inte bränns.
3. Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Rör ner chokladen och tillsätt mjöl och vaniljsockret.
4. Vispa ihop cream cheese krämen. Häll först chokladsmeten i formen, sen cream cheese krämen ovanpå. Dra med en kniv försiktigt i smeten så kakan blir marmorerad. Tryck försiktigt ner hallonen över hela ytan.
5. Grädda 20 minuter i 175 grader. Låt kallna och skär sedan lagom stora bitar.