Morotskaka

Det här behöver du…
4 ägg
4 dl socker
6 dl rivna morötter
2 1/2 dl smält smör
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1-2 tsk kanel
Glasyr:
100 gr Philadelphia Cream Cheese
1 1/2 dl florsocker
1 tsk pressad citron- eller limesaft

Gör så här…
1.
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med en elvisp.

2. Rör i morötter och smör.

3. Blanda vetemjölet med bakpulver, bikarbonat, kanel och vaniljsocker. Tillsätt det sedan till smeten. Rör bara om tills det blivit blandat, inte mer!

4. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter. Häll sedan i smeten och in i ugnen. Grädda morotskakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 min. (det kan vara värt att börja kolla kakan redan vid 30 min)

5. Låt kakan vila i formen i 10-15 minuter. Under tiden rör du ihop glasyren. Bred sedan glasyren över den svalnande kakan.

Scroll to Top