Det här behöver du…
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
8 marinerade soltorkade tomater
150 g färsk spenat
1 msk olivolja
250 g ricottaost
salt och peppar
2 msk hackad oregano eller timjan
200 g färska lasagneplattor
1 burk pastasås med oliver, ca 400 g
1 dl riven parmesanost (eller vanlig om man har en snålonsdag…)
Gör så här…
1. Sätt ugnen på 225ºC.
2. Skala och hacka lök och vitlök. Skär tomaterna i bitar.
3. Fräs lök, vitlök och spenat i oljan så att det mjuknar och vätskan kokat in. Ta stekpannan från värmen och rör ner tomaterna och osten. Smaksätt med kryddorna.
4. Häll knappt hälften av pastasåsen i en ugnssäker form. Skär lasagneplattorna i ca 12 cm långa bitar. Lägg ut fyllningen som en sträng mitt på plattorna. Rulla ihop och lägg rullarna med skarven nedåt i formen. Häll resten av pastasåsen över rullarna och strö på osten.
5. Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter.
6. Servera canellonin med sallad.
Receptet kommer från ica.se