Pannacotta grundrecept

Det här behöver du…

2 gelatinblad eller 1 tsk gelatinpulver
5 dl grädde
1/2 dl strösocker
1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker

Till servering:
frukt eller bär

Gör så här…

1. Lägg gelatinbladen/gelatinpulvret i blöt.

2. Häll grädden i en kastrull och rör ned sockret. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i kastrullen. (Om du använder dig av vaniljsocker så tillsätts det efter kokandet! ) Låt det koka upp och sedan småputtra i 1-2 minuter.

3. Ta kastrullen av plattan och låt svalna något. Rör ned gelatinbladet/gelatinpulvret så det smälter. Om du använder dig av vaniljsocker så tillsätt det nu istället.

4. Sila bort vaniljstången. Häll upp grädden i 6 portionsglas. Låt stelna i kylen minst 3 timmar. Servera pannacottan med bär eller finskuren frukt.

Scroll to Top