Det här behöver du…
2 gelatinblad eller 1 tsk gelatinpulver
5 dl grädde
1/2 dl strösocker
1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsockerTill servering:
frukt eller bär
Gör så här…
1. Lägg gelatinbladen/gelatinpulvret i blöt.
2. Häll grädden i en kastrull och rör ned sockret. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i kastrullen. (Om du använder dig av vaniljsocker så tillsätts det efter kokandet! ) Låt det koka upp och sedan småputtra i 1-2 minuter.
3. Ta kastrullen av plattan och låt svalna något. Rör ned gelatinbladet/gelatinpulvret så det smälter. Om du använder dig av vaniljsocker så tillsätt det nu istället.
4. Sila bort vaniljstången. Häll upp grädden i 6 portionsglas. Låt stelna i kylen minst 3 timmar. Servera pannacottan med bär eller finskuren frukt.