Kycklingmarinad till grillen

Det här behöver du…

4 st kycklingfileér

Till kokningen:
1 pressad vitlöksklyfta i spadet till kycklingen
1 tsk sechuanpeppar

Till marinaden:
2 msk ketchup
2 msk salt soja
2 vitlöksklyftor krossade
1 msk fint strimlad ingefära
1-2 tsk sechuanpeppar (finns att köpa hos The Spice Tree)

Gör så här…

1. Koka kycklingen i 20 min i lätt saltat vatten tillsammans med en pressad vitlöksklyfta, 1 tsk sechuanpeppar och en skvätt soya.

2. Blanda till marinaden av ketchup, soya, ingefäran och pressa i vitlöken. Mortla sechuanpepparen och tillsätt den med. Låt kycklingen rinna av och lägg den i marinaden, en förslutningsbar påse funker perfekt. Marinera kycklingen minst 1 timme, gärna över natten.

3. Grilla kycklingen på hög värme så att den får fin färg, behövs inte mer än några minuter då kycklingen redan är genomkokt.

Scroll to Top