Svamprisotto med trattkantareller

Det här behöver du…
500 gram trattkantareller eller annan svamp (det går bra med champinjoner med)
1,5 l  grönsaksbuljong
50 gram  smör
2 st  schalottenlök
3 st  vitlöksklyftor, hackade
300 gram arborioris
75 ml  Vermouth
175 gram  parmesanost
2 msk  persilja
svartpeppar
salt

Gör så här…

1. Rensa och grovskär svampen. Stek den sedan i lite smör tills den får fin färg och lägg åt sidan på en tallrik.

2. Koka upp vatten med buljongen.

3. Fräs den finhackade schalottenlöken och vitlöken i lite smör och olja i en stekpanna. Häll i riset och ta stekpannan av plattan. Rör om så riset blandas med lök, smör och olja.

4. Häll i ett par deciliter buljong i taget och rör hela tiden. Plattan ska inte vara på alltför hög värme. Låt riset suga upp buljongen och fortsätt sedan spä med buljong. Det kommer att ta cirka 15–20 minuter med allt rörande. Lägg i hälften av svampen de sista 10 minuterna.

5. Smaka av så att riset är klart. Häll i vermouth och resten av svampen och rör ner en rejäl näve riven parmesan.

6. Servera omedelbart med persilja, parmesan och svartpeppar.

Scroll to Top