Ruccolapaj med tomater

Det här behöver du…
(4-6 p )

2,5 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl Kesella lätt

Fyllning:
3 vitlöksklyftor
150 g ruccolasallad
100 g marinerade, soltorkade tomater
smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl Arlaköket vispgrädde
2 ägg
1 dl Riven gratängost

Gör så här…

1. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i 30 min.

2. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva vitlöken. Skär salladen och tomaterna i grova bitar. Fräs vitlöken i smör i en stor stekpanna. Rör i sallad och tomater. Krydda med salt och peppar.

3. Vispa ihop grädde och ägg.

4. Förgrädda pajskalet i ca 10 min.

5. Häll äggstanningen i pajskalet, lägg i grönsaksblandningen och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Receptet kommer från arla.se

Scroll to Top