Det här behöver du…
1 paket tortillabröd, mjuka (8 bröd)
1,5 dl isbergssallad, finhackad
2 dl riven ostKöttfärssås
2 msk olivolja
1,5 st gul lök(ar)
1,5 dl tomatpuré
1 st vitlöksklyfta(or), pressad
400 gram nötfärs (för att göra rätten vegetarisk, använd quornfärs)
3 msk vatten
1 msk tacokryddaTacoröra
3 dl kesella
3 msk tacokrydda
1,5 msk chilisåsGarnering: Feferoni
Gör så här…
1. Hacka löken och pressa vitlöken, fräs i olivolja och tomatpuré i en stekpanna. Tillsätt köttfärs och smaka av med tacokrydda och späd med lite vatten.
2. Gör guacamole.
3. Rör ihop kesella, tacokrydda och chilisås till en röra. Skär isbergssalladen i smala strimlor.
4. Lägg tortilla på ett fat och lägg hälften av köttfärsen på första lagret, strö över hälften av osten, lägg på ett nytt lager och bred ut hälften av guacamolen, lägg på ytterligare ett lager och bred ut hälften av tacoröran och lägg på hälften av isbergssalladen. Upprepa detta en gång till och lägg eventuellt översta tortilla i en het grillpanna för att få snygga grillränder.
5. Lägg avtorkade feferoni ovanpå tårtan och servera!
Receptet kommer från tasteline.com.