Jordgubbsmuffins

Det här behöver du…

3 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
50 g smält smör
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3-5 msk jordgubbssylt

Frosting
60 g mjukt smör
5,5 dl florsocker
100 g cream cheese
5 msk jordgubbssylt eller färska jordgubbar som du skär i små bitar

Dekoration
Färska jordgubbar

Gör så här…

1. Sätt ugnen på 175 °.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt sedan mjölk och det smälta  smöret.

3. Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål/bunke. Blanda ner i smeten.

4. Ställ ca 12-15 muffinsformar i en muffinsplåt. Fördela smeten i formarna men klicka även i en klick sylt mitt i.

5. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.

6. Dags för frosting! Vispa smör, cream cheese och florsockret tills det blir fast och är väl blandat. Tillsätt sist sylten/bären. Ställ in muffinsar och frosting i kylen ett slag så blir det mycket enklare att spritsa!

7. När frostingen känns fastare använd dig av en sprits och spritsa ut på muffinsarna. Dekorera med en jordgubbe!

Scroll to Top