Det här behöver du…
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
50 g smält smör
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3-5 msk jordgubbssylt
Frosting
60 g mjukt smör
5,5 dl florsocker
100 g cream cheese
5 msk jordgubbssylt eller färska jordgubbar som du skär i små bitar
Dekoration
Färska jordgubbar
Gör så här…
1. Sätt ugnen på 175 °.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt sedan mjölk och det smälta smöret.
3. Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål/bunke. Blanda ner i smeten.
4. Ställ ca 12-15 muffinsformar i en muffinsplåt. Fördela smeten i formarna men klicka även i en klick sylt mitt i.
5. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.
6. Dags för frosting! Vispa smör, cream cheese och florsockret tills det blir fast och är väl blandat. Tillsätt sist sylten/bären. Ställ in muffinsar och frosting i kylen ett slag så blir det mycket enklare att spritsa!
7. När frostingen känns fastare använd dig av en sprits och spritsa ut på muffinsarna. Dekorera med en jordgubbe!