Det här behöver du…
(14 bitar)
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
5 äggulor
4 msk mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Maräng:
5 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
1 dl grovhackad sötmandel
Fyllning:
3 dl vispgrädde
färsk frukt eller bär (t.ex. skivad banan eller jordgubbar/blåbär/hallon)
Färska bär, hallon, jordgubbar till garnering.
Gör så här…
1. Sätt ugnen på 150°. Vispa smör och socker poröst. Vispa ner en äggula i taget. Rör i mjölken. Rör ner mjölet blandat med bakpulver.
2. Vispa vitorna med hälften av sockret till ett fast skum. Vispa ner resten av sockret. Bred ut smeten till botten i en långpanna med bakplåtspapper, 30×40 cm.
3. Bred över marängen toppigt. Strö på mandelspån. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-40 min. Låt kakan kallna och dela den på mitten.
4. Lägg ihop bottnarna med fyllningen mellan. Garnera med färska bär, tex hallon eller jordgubbar.
Tips! Alternativ fyllning kan vara 3 dl vispgrädde och 2 dl lemon curd.