Äppelpaj med lågt GI

Äppelpaj med lågt GI

Det här behöver du…
3-4 små syrliga äpplen
½ dl råsocker, brun farin, eller fruktsocker (eller en blandning av dessa)
2 tsk kanel eller kardemumma
½ dl flytande margarin + något eller några av följande:
Havregryn
Mandelspån
Hackad mandel
Hackade hasselnötter
Hackade valnötter
Kokosflingor
Ströbröd
Vetemjöl
Mandelmassa (små bitar eller riven)

Gör så här…

1. Skala äpplena (har du riktig bråttom: strunta i det), och skär i mindre bitar (snabbt, behöver inte vara några ”snygga” bitar). Lägg bitarna i en ugnsfast form.

2. Strö över socker och kanel/kardemumma.

3. Strö över de ”valfria” ingredienserna i listan. Tänk på att havregryn, mandel och nötter är nyttigast, så ta mest av dem för att få ett lågt GI.

4. Ringla över flytande margarin.

5. Grädda i cirka 20 minuter i 200 grader i mitten av ugnen.

6. Servera med yoghurt eller vaniljvisp (12%).

receptet kommer från aftonbladet.se

Scroll to Top