Det här behöver du…
250 g smält smör
4 dl socker
4 ägg
1 1/2 dl kakao
2,5 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
Ev. 1 dl grovt hackad mörk choklad
Gör så här…
1. Smält smöret. Vispa smält smör och socker i en bunke.
2. Tillsätt sedan ett ägg i taget, vispa mellan varje ägg.
3. Tillsätt kakao och rör om. Tillsätt vetemjöl, bakpulver & salt.Tillsätt även ev den grochackade chokladen.
4. Häll all smet i en långpanna (ca 20×40) som är täckt av bakplåtspapper.
5. Grädda ca 25-30 min i 175 g. Låt svalna ordentligt innan du lyfter kakan ur formen för att skära den i bitar.
Servera gärna med en klick vispgrädde.
Tips! Grovhacka lite nötter, valnötter eller hasselnötter och strö över eller rör i smeten!