Det här behöver du…
1 kg nötkött t ex bog eller högrev (1 1/2 kg med ben)
200 g morötter
2 gula lökar
1 köttbuljongtärning
2 lagerblad
10 kryddpepparkorn
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
smör och olja till stekning
salt
vitpeppar
Gör så här…
1. Putsa köttet och skär det i kuber på ca 2×2 cm stora bitar.
2. Bryn köttet i omgångar i smör+olja i en stekpanna och lägg över i en gryta.
3. Tillsätt lök, köttbuljongtärning, lagerblad och kryddpeppar. Låt fräsa några minuter under omrörning.
4. Strö över mjölet och blanda väl. Häll över vatten så att det precis täcker köttet. Tillsätt ca 2 tsk salt och vitpeppar efter smak.
5. Koka upp och rör så att det inte fastnar i botten. Skumma av.
6. Låt sjuda under lock tills köttet är mjukt, ca 1 1/2 timme. När ca 15 minuter kvarstår av koktiden lägg i morötterna.
Smaka av med salt och peppar och servera med kokt potatis.