Det här behöver du…
(ca 20-30 st beroende på hur stora rutor man skär)
150 g smör
1 1/2 dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
3/4 dl kakao
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjölGlasyr
50 g smör
1/2 dl starkt kaffe
3/4 dl kakao
1 1/2 msk vaniljsocker
3-4 dl florsockerGarnering
1 dl kokosflingor
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175?. Smörj och bröa en långpanna ca 30×40 cm eller lägg i ett bakplåtspapper.
2. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet.
4. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund att svalna.
5. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Sikta florsockret, kakao, vaniljsocker igenom en sil. Tillsätt smöret och kaffet och rör ihop till en smet. Bred glasyren på den svala kakan och strö över kokosen.