Tigerkaka

Tigerkaka

Det här behöver du…
50 gram smält smör eller margarin
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 dl mjölk eller grädde
1-2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl

Gör så här…

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form.

2. Vispa sedan socker och ägg pösigt, vitt och fluffigt ska det vara!

3. Smält smöret och rör sedan ner mjölken i smöret. Ta av kastrullen från plattan och låt stå.

4. Blanda vetemjöl, vanilj och bakpulver i en skål.

5. Rör samman ägg/sockerblandningen med mjölk/smörblandningen. Tillsätt sedan torrvarorna och rör smeten slät.

6. Häll över ca en tredjedel av smeten i en skål och smaksätt den med kakao.

7. Varva nu smeten i formen, börja med ett ljust lager, därefter chokladsmeten och sedan ljus smet igen. Drag en gaffel genom formen så att smeten blandas lite.

8. Grädda i 175 grader cirka 40 minuter.

Vänta en stund efter det att du tagit ut kakan. Stjälp sedan upp och låt kakan svalna under formen på galler.

 

Scroll to Top