Blåbärspaj

Blåbärspaj – Smulpaj

Det här behöver du…
4-5 dl blåbär, helst färska men frysta går bra då brukar 1 pkt frysta räcka
1 msk potatismjöl
Smuldeg
1.5 dl socker
1.5 1 dl kokosflingor
1.5 2.5 dl vetemjöl
200 150 g kallt smör

Gör så här…

1. Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda ingredienserna till smuldegen i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa.

2. Smöra en ugnssäker form. Lägg i blåbären och sockra eventuellt lite lätt. Strö även över potatismjölet över blåbären, det hjälper till att göra pajen lite fastare.

3. Smula sedan smuldegen över bären och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter eller tills smuldegen börjar få färg.

Serveras med vaniljsås eller glass!

Scroll to Top